id: 242tn7

Tratament celule stem Scleroza multipla

Tratament celule stem Scleroza multipla

За какво ще набирате средства днес?
*Сумата е изразена в евро въз основа на среднопретегления курс на даренията, направени във всички валути. За повече информация посетете zrzutka.pl

Описание

Stii cum e ca mama ta sa fie bolnava si sa traiesti zilnic alaturi de ea dificultatile pe care le provoaca scleroza multipla? Daca stii sau doar iti imaginezi, cred ca deja simti un nod in stomac si te gandesti ce e de facut. Dupa ce iti pui sperantele in fiecare tratament national specializat (timp de 7 ani), fara vreun rezultat insa, zaresti o luminita la capatul tunelului intr-o alta tara. Luminita asta e un tratament cu celule stem, cu rata de succes de ~80%; dar viata mamei tale depinde de 30.000 €, bani pe care nu ii ai, si probabil, la fel ca si mine, nu ii poti obtine prea curand. Ce ai fi capabil sa faci pentru a strange banii astia?Mama a fost diagnosticata cu scleroza multipla in 2016 si se confrunta cu simptome precum: dificultati tot mai mari de deplasare (probleme de coordonare a membrelor, echilibru, forta musculara), parestezii (picioare si maini amortite), spasme musculare puternice (mai ales noaptea, ceea ce o impiedica sa doarma), insomnii, diplopie (vedere dubla), oboseala cronica, slabiciune musculara.

Scleroza multipla este o boala neurologica autoimuna, ccea ce inseamna ca sistemul imunitar ataca propriile celule nervoase, ducand la pierderea diferitelor functii musculare precum: mersul/deplasarea, deglutitia, controlul sfincterian etc.

In ultimii ani, mama a fost internata de mai multe ori la Clinica de neurologie din Cluj si a efectuat diverse tratamente medicale (Interferon - Plegridy injectabil, Teriflunomida - Aubagio, Corticosteroizi - Medrol). Din pacate, in urma acestor tratamente nu s-au observat alte efecte decat cele secundare. De asemenea, a apelat la serviciile unui kinetoterapeut pentru a o ajuta sa-si intareasca musculatura si sa-si mentina functia de coordonare. Cu toate acestea, in ultimii 2 ani starea ei generala s-a inrautatit, fiindu-i foarte dificil sa se deplaseze si sa-si desfasoare activitatile zilnice.

Tratamentul cu celule stem poate reface celulele nervoase distruse de boala si astfel reda functiile pierdute ale organismului. Clinica Swiss Medica din Serbia este singura din zona care ofera procedura cu celule stem atat de la donator (din placenta si cordonul obilical), cat si din maduva pacientului, ceea ce creste sansele de reusita ale interventiei, efectele secundare fiind minime.

Все още няма описание.

Все още няма описание.

Полезни връзки 1

Дарения 102

preloader

Коментари

 
2500 символи
Zrzutka - Brak zdjęć

Все още няма коментари, коментирайте първи!